POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Апел председника Удружења пензионера општине Жагубица

-Udruzenje penzionera u ZagubiciСтара пословица „Договор кућу гради“, потврдила се као тачна и када је у питању Удружење пензионера општине Жагубица које функционише баш на принципу наведене изреке. Представници удружења мисле о сваком пензионеру појединачно, и уз договор  се веома добро организују. Путовања, дружења са пензионерима из суседних општина и шире, јесу саставни део активности које реализуују, а ту су такође и окупљања у просторији која је реновирана и уређена средствима  локалне самоуправе.

Оно што је, по речима председника општинског удружења пензионера Станије Огњановић, за саме чланове најважније, јесте осигурање које на месечном нивоу износи 200 динара и добија се преко пензијско – инвалидске службе Пожаревац. Г– ђа Огњановић, апелује на све пензионере који имају  до 75 година старости да уплате осигурање јер осигурана сума новца није мала и износи 35 000 динара у случају смрти, у случају несреће до 90 000, а  за инвалидност, прелом руке, ноге, кука и слично - 60 000 динара.

У овој години, Удружење је спровело низ лепих ствари по којима ће најстарија популација становника памтити 2015, а већ имају и зацртаних планова за наредну годину:

„Ове године је четрнаест пензионера ишло бесплатно десет дана у бању, где су им плаћени и путни трошкови. Затим, прошле године смо делили пакете инвалидима, а ове године ћемо поделити 50 пакета сиромашним пензионерима, члановима нашег удружења“, рекла је Станије Огњановић, председник Удружења пензионера у Жагубици.

Како би побољшали стандард пензионера, ово удружење омогућава својим члановима и набавку  намирница преко организације синдиката чија је отплата на рате, а цене производа су ниже од цена у малопродаји. Та пракса ће се се наставити и у будуће, а сигурно ће бити и других повољности које ће у договору са председавајућим, моћи да искористи  911 активних чланова пензионерског Удружења општине Жагубица. 

    

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji