• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Најава за Спасовданске сусрете

Spasovdanski susreti 2014Насеље Крепољин ће ове године бити домаћин традиционалних15."Спасовданских сусрета", манифестације која се одржава од 2000.године.

По речима Милана Милојковића, председника КУД -а "Младост"из Крепољина, очекује се велики број посетилаца и учесника како са подручја општине Жагубица тако и гостију из Хрватске, Босне и општина из окружења. Сусрети се одржавају 31.маја.

"Учествоваће Kултурно - уметничка друштва из општине Бјељина Република Српска, Борово из Хрватске, Београда, Бољевца, куд из Новог Слан камена и куд из Крепољина. Негујемо фолклорно стваралаштво и  вокално - инструментално изражавање годинама уназад, с тим што сваке године програм освежимо са неколико нових Културно - уметничких друштава који дођу да посете наш крај и да учествују. Сматрам да ова манифестација пуно доприноси туризму нашег краја, јер се наши гости из различитих крајева увек врате кућама препуни позитивних утисака и очарани природом. Велику заслугу за Сусрете имају самоуправна интересна заједница општине Жагубица на челу са председником општине Сафетом  Павловићем, спонзори који су нам верни пратиоци сваке године и родитељи који су присутни у сваком тренутку када је то потребно. Надамо се да ће нас време послужити па ћемо програм одржати на стадиону малих спортова. У случају кише, алтернатива је фискултурна сала у основној школи. Дефиле је око 17 сати, након тога програм, а потом дружење под шатором",  рекао је Милојковић.

Вредно је истаћи да је програме кроз ово дружење до сада представило 97 културно - уметничких друштава.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=pRauXJtdcCQ{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB