POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Општини Жагубица одобрен пројекат „Помоћ у кући за особе са инвалидитетом“

20151210 131454Општина Жагубица је једна од 43 општина која је у четвртак, 10. новембра 2015. године, у Београду, у Палати Србије, потписала уговор са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, према Конкурсу за доделу средстава за финансирање пројеката за развој услуга социјалне заштите у 2015. години, који је расписало то министарство.

За реализацију конкурса Министарство за рад је обезбедило 50 милиона динара, а приоритет конкурса је био развој услуга социјалне заштите у мање развијеним локалним самоуправама − дневни боравци, помоћ у кући, становање уз подршку, персонална асистенција, предах услуга за децу и младе са сметњама у развоју и друге врсте подршке неопходне за активно учешће корисника у друштву.

Потписивању уговора са локалним самоуправама, присуствовао је ресорни министар Александар Вулин, koји је поручио да Влада брине о онима којима је помоћ потребна, посебно наглашавајући да без разумевања локалних самоуправа и без њихове помоћи, овај конкурс, као ни слични њему, не би се могли реализовати.

„Увек је велико задовољство када можемо да кажемо да смо нешто урадили заједно и да то што смо урадили, некоме ће променити живот на боље. Наши конкурси су конкретни и једноставни, али не би били могући без локалне самоуправе. Без вашег ангажовања, ту не мислим само на средства, већ без вашег разумевања колико је социјална заштита битна, колико је услуга у заједници важна, све ово не би могло да успе“, истакао је Вулин.

Министар је указао на то да је за услуге у заједници, дневне боравке за децу ометену у развоју, геронтодомаћице, бригу о старима и онима којима је помоћ потребна опредељено 400 милиона динара за наредну годину и да услуге мораjу да буду стандардне за целу териториjу, без обзира да ли се живи у малом месту или великом граду, као и да се мора имати иста могућност да се задовоље сва социjална права.

Заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, нагласио је да ће локална самоуправа увек помагати особама којима је социјална помоћ потребна:

„Општина Жагубица већ дуго година одлично сарађује са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. У току је реализација пројекта „Помоћ у кући за стара лица“, а данас смо са министром Вулином потписали нов уговор за реализацију новог пројекта „Помоћ у кући за особе са инвалидитетом“. Партнер на реализацији овог пројекта је Асоцијација за развој општине Жагубица, која је од стране поменутог министарства лиценцирана за ове послове. Општина Жагубица помаже свим особама из социјално угрожених категорија и тако ће бити увек, јер су то особе које често пута немају другу помоћ, сем оне помоћи која се пружа на овакав начин“, истакао је Јовкић.

Пројектом „Помоћ у кући за особе са инвалидитетом“ биће обезбеђена нова три радна места у општини Жагубица , где ће бити упослено три геронтодомаћице, које ће осам месеци помагати у кући код  лица којима је помоћ неопходна.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji