• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Најава за Сабор фрулаша и дудучара

Sabor frulasa u Osanici 2014Сваке године, Сабор фрулаша и дудучара у Осаници окупи велики број љубитеља фруле. Стога се  припреме за предстојеће дружење у овом селу увелико већ обављају. Организациони тим Сабора припрема и пуно новина у циљу неговања умећа на фрули како афирмисаних фрулаша тако и младих нараштаја.

Четврти Сабор фрулаша и дудучара под покровитељством општине Жагубица, ове године одржаће се 24. маја у Осаници.

Сабор почиње у преподневним сатима дечјим вашаром, где су анимирани млади нараштаји да се прикажу у својим умећима. Затим ће уследити  пратеће изложбе, а новина је приказивање, тј. изложба пастирских штапова где ће бити изабран најбољи и најлепше урађен пастирски штап. Биће и изложби у организацији Туристичке организације Жагубица, као што су ношње, рукотворине и специјалитети Хомоља - које ће изложити Удружење жена.

Програм ће бити одржан у два дела. Први део је ревијални, где ће се приказати Културно - уметничка друштва са подручја жагубичке општине и гости са стране. Други део је такмичарски, који ће почети у поподневним сатима, након дефилеа, а учествоваће такмичари из Браничевског и Борског округа. Најбољи фрулаши  ће отићи на Републичко такмичење у Прислоницу код Ваљева.

Координатор СабораЖика Томић, позвао је мештане општине Жагубица и шире да 24. маја посете Осаницу.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=P8Gn2TeUUVE{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB