POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Шаховски турнир у Жагубици

-Sahovski turnir u ZagubiciМајсторски кандидати, чланови познатих шаховских клубова Браничевског окуруга, као и Шахисти клуба „Врело“ Жагубица, окупили су се на турниру у Жагубици како би показали знање из области шаха, оправдали досадашње резултате и постигли још боље.

Војкан Петровић, председник шаховског Савеза Браничевског округа каже да је шах веома популаран мисаони спорт, који је  после 20 година и у општини Жагубица почео озбиљно да се да се популаризује, што представља  важну карику ка развоју ове врсте спортског надметања поготово у малим срединама.

Шаховски клуб „Врело“ предвођен предсеником Зораном Керићем, има велике амбиције, које су по његовим речима оствариве, уз велики рад и залагање. Задњи турнир предвиђен за 2015. годину, играо се по швајцарском систему и окарактерисан је као доста јако такмичење:

„Пријављено је 20 играча. Имали смо представнике, такмичаре из целог региона, Петровца, Пожаревца, Великог Градишта, а у рангу са њима били су и најбољи играчи нашег клуба, што је велика част и успех самог клуба, с обзиром да смо релативно скоро основани“,истакао је Керић.

Један од најстаријих чланова клуба Коста Ђорђевић, у сарадњи са представницима клуба и локалном самоуправом реализоваће идеју, у склопу даљих планова и активности током зиме, а тиче се пријема нових млађих чланова, заинтересованих да науче да играју шах и да им то постане не само хоби него и обавеза.

„Поред тога што ћу играти за клуб, убудуће намеравам да радим са пионирима и децом из вртића како би имали и подмладак, као што је Жагубица некада имала“, рекао је Ђорђевић.

Шаховски клуб „Врело“ Жагубица, радиће и даље на популаризацији овог спорта који је изазвао велику заинтересованост свих који воле мисаоне игре, а све са циљем да се најмлађа популација становништва развија и афирмише.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji