POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Реконструкција Јошаничког моста у завршној фази

-Rekonstrukcija mosta u JosaniciПројекат „Реконструкција друмског моста на Јошаничкој реци“ спроводи се увелико, а крају се приводи још једна фаза радова.

Одговорни извођач послова наглашава да ће окончањем радова, насеље Јошаница добити једно велелепно здање које ће пре свега бити у функцији мештана. Посао је веома захтеван, а најбитнији део јесте свакако постављање главних носача.

„Ово су  готови бетонски елементи, дужине 11,5 метара, који се постављају. Преко њих ће ићи бетонска плоча, завршни застор, пешачка стаза и надамо се да ће  радови бити и веома брзо и завршени.  Извођач радова је ЈКП „Белосавац“ Жагубица, док је инвеститор локална самоуправа, преко Дирекције за изградњу и развој општине Жагубица. Дакле, спроведен је поступак и набавка и у завршнпј смо фази пројекта“, рекао је Јовица Траиловић, одговорни извођач радова.

Председник општине Жагубица истакао је да је мост од кључног значаја за село Јошаница, па се стога и ради по најновијим стандардима, како не би било проблема поготово када буду биле обилније падавине.

Први човек општине Жагубица, Сафет Павловић такође се осврнуо и на радове који су завршени у протеклом периоду:

„Желим да кажем грађанима да смо решили за сва времена и водоснабдевање у насељу Јошаница, такође смо у комплету реновирали Дом културе, као и Основну школу. Могу да се похвалим са тим да је ово једно село где смо за ове четири године испунили сва наша предизборна обећања“, истакао је председник општине Жагубица Сафет Павловић.

Председник Месне заједнице „Будућност“ Жељко Цојкић рекао је да мост, који је урушен током поплава 2014. године,  повезује две стране села, горњу и доњу малу, па његова реконструкција пуно вреди. Такође је захвалио локалној власти која има разумевања за све што је потребно, што су потврдили и мештани у анкети коју је спровела телевизија „Хомоље“.

У зависности од временских услова реално је очекивати да Јошаница и њени мештани већ за новогодишње празнике добију нови друмски мост, један од најлеших у општини, и да пројекат „Реконструкција друмског моста на Јошаничкој реци“ буде у потпуности реализован.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji