POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Обележен Дан инвалида у Жагубици

-Dan invalidaГодишње обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом има за циљ да промовише разумијевање проблема инвалидитета и омогући да особе са посебим потребана имају иста права као и остали становници. Тежи се ка подизању свести о добробитима интегрисања особа са инвалидитетом у све аспекте политичког, економског и културног живота.

 У том циљу 178. осаоба са посебним потребама из општине Жагубица прославиле су свој дан, ове године нешто скромније него иначе, а председник Удружења “Инвалиди Хомоља” Дејан Грујић, прецизирао је да су већину активности предвиђених планом и програмом реализовали:

„Најважније нам је што смо захваљујући највећим донаторима Дунав осигурању, компанији Авала рисорсес и  локалној самоуправи,  добили и опремили просторију у Жагубици, у којој се окупљамо, дружимо и реализујемо наше пројекте“, рекао је председник Удружења „Инвалиди Хомоља“ Дејан Гријић.

Оснивач овог удружења др Љиљана Илић, рекла је да удружење првенстве треба да се потруди да реши административне проблеме инвалида, као што је паркирање, путарина, субвенције за телефоне, електричну енергију итд, јер је основни циљ да се инвалидима живот олакша.

Она је посебно поручила инвалидима да не треба само овог дана да буду видљиви, већ током целе године.

Срећу, успех а понајвише здравља особама са инвалидитетом упутио је и председник Скупштине општине Жагубица Дејан Никоћ, посебно поменувши сређене просторије које је локална самоурава даривалачлановима  Удружења у Жагубици и Крепољину. Простор је опремљен у сарадњи са донаторима који су Удружењу такође велика подршка, рекао јеНиколић и додао:

„Локална самоуправа ће се трудити и у осталим насељима да инвалидима омогући просторе где би могли да се друже и да се осећају равноправно као сви остали грађани наше локалне заједнице. Увек ћемо им бити подршка“, истакао је председник СО Жагубица Дејан Николић.

Зоран Дебељковић, директор филијале Дунав осигурања у Пожаревцу, истакао је веома добру сарадњу са локалномсамоуправом општине Жагубица, јер се управо у томе огледа успешност једне заједнице у циљу помоћи свима којима је то портребно.

„Ово је једно од ретких места данас у Србији где се све ово обележава на овакав начин. Врло често смо у Жагубици, што бих ја у шали рекао „више деценија“, и ово је једна дугогодишња сарадња. Сарадња са Удружењем „Инвалиди Хомоља“ спада у један склоп сарадње који потиче пре свега из добрих односа који ми имамо са локалном самоуправом, са Туристичком организацијом и школама у општини Жагубица. Ту смо увек да испратимо жеље мештана Жагубице и у ширем смислу, жеље корисника буџета. Са инвалидима Хомоља смо почели пре две године да радимо. Прво смо учествовали да једној хуманитарној аукцији куповине уметничких слика, којим је набављено возило, прошле године смо помогли у опремању намештаја и када год нас позову бићемо ту да помогнемо. Мислим да у читавој држави, једној оваквој популацији се не придаје један велики значај, који заслужују да би били укључени у све токове живота“, рекао је директор филијале Дунав осигурања Пожаревац.

Тема овог дана је заснована на циљу потпуног и једнаког уживања људских права и учешћа у друштву особа са инвалидитетом, успостављеног од стране Светског програма акције у вези са особама са инвалидитетом, усвојеног од стране Генералне скупштине Уједињених Нација.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji