POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Зимска служба у општини Жагубица спремна за зимску сезону

-Spremni za zimuЈавно предузеће Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица обавило је припреме и предузело све кораке како би што спремније дочекало предстојећу зимску сезону. Оперативним планом су обухваћене све Месне заједнице жагубичке општине, тако да мештани не би требало да брину ако у наредном периоду буде обилнијих падавина и снежних наноса.

Према речима директора ЈКП Дирекције за изградњу и развој  Милана Симића, одлуком Скупштине општине Жагубица прихваћен је динамички план дирекције у коме је предвиђено 400 до 500 тона ризле и око 25 тона соли.

„Ми тренутно на лагеру имамо 415 тона ризле, што је према плану довољно, и око 15 тона соли, што значи да, уколико буде било потребно, у зависности од временских услова, можемо да набавимо додатне количине соли, јер у финансијском плану имамо предвиђена средства за ту  куповину“, истакао је Симић.  

Одржавање локалних путева на територији општине Жагубица поверено је Јавно комуналном предузећу „Белосавац“ Жагубица, док регионални пут одржава Предузеће за путеве Зајечар.

По речима шефа оперативе ЈКП „Белосавац“ Жагубица,извршена је смотра и преглед механизације коју поседују, а утврђена је и листа руковалаца возила која ће бити ангажована на расчишћавању снега.

„На критичним деоницама пута, као што су узбрдице и кривине, одвукли смо одређене количине слане ризле. Имамо три камиона, три плуга, две солане, имамо довољне количине ризле и соли, тако да наша зимска служба у зиму улази 100 посто спремна“, рекао је Предраг Ивковић, шеф оперативе у комуналном предузећу „Белосава“.

С обзиром да комунално  предузеће не поседује сву потребну механизацију спроведен је и тендер за подизвођача у случају ванредних услова:

„Спровели смо јавну набавку, тако да увек можемо да укључимо подизвођача који има булдужере, тракторе и сву потребну механизацију, ако којим случајем затреба, да помогне да се снежне падавине рашчисте у што краћем временском року“, истакао је Ивковић.

Зимска служба општине Жагубица потрудиће се да све путеве током зимске сезоне, која календарски траје до 31. марта одржи проходним, а мешатани, власници локала , пословног простора, као и јавне установе, имају обавезу да у складу са одлуком о комуналним делатностима и одржавању хигијене очисте снег испред  дворишта и локала .

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji