POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Министарка пољопривреде посетила штанд општине Жагубица на Сајму етно хране и пића

12291943 933900276646678 7726089395167133089 oДесети јубиларни Сајам етно хране и пића свечано је,  у присуству бројних посетилаца 25. новембра у Београду, отворила  министарка пољопривреде Снежана Богосављевић Бошковић.

Отварању су присуствовали представници ресорних министарстава и локалних самоуправа  међу којима и председник општине Жагубица Сафет Павловић и председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић.

Након отварања Сајма, министарка пољопривреде је са сардницима и председником општине Жагубица  обишла штандове, где је могла да види различите традиционалне прехрамбене производе ручне израде и органски гајене сировине, које је изложило више од 400 излагача из земље и иностранства.

Том приликом министарка је посетила и штандове општине Жагубица, на којима се посебно задржала и где је имала прилике да проба традиционалне производе из  Хомоља и да се у неформалном разговору упозна са стањем у општини Жагубица.

Начелник одељења за привредни и економски развој Жагубице, Радиша Милошевић очекује добре резултате по овдашње произвођаче, јер су на посебном штанду изложени сви награђени производи претходних девет година.  

Са поносом истиче да се међу награђенима налазе и бројни жагубички брендови настали од производа из индустријски нетакнуте природе. 

Поред Туристиче организације, општину Жагубица су на јубиларном сајму представила 7 суизлагача: Пчеларска задруга „Хомоље – мед“, Асоцијација за рурални развој Хомоља, која је представила производе који се користе у пчеларству, затим млекара „Хомољка“ из Изварице са хомољским сиром и јогуртом, пољопривредна газдинства „Србица“ из Крепољина и газдинство Милосаве Гроздић која традиционално учествује и излаже производе као што су пекмез, џем, слатко и сирупи.

Пољопривредно газдинство Стојановић из Јошанице и подрум „Лазић“, представили су своје ракијске брендиране производе – „Легенда“ (шљивовица) и „Хомољска здравица“ (шљивовица са 14 лековитих биљака). 

Овај сајам је одлична шанса да се успоставе контакти и пронађу потенцијални партнери међу фирмама и предузедима. То је уједно изузетна шанса за промоцију производа са територије општине Жагубица, саме општине и од великог значаја за промоцију туристичке понуде општине Жагубица.

На штадовима произвођача из Жагубице првог дана сајма забележена је изузетна посећеност заинтересованих који су желели да пробају богате Хомољске производе.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji