POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Одборници Скупштине општине Жагубицa заседали по хитном поступку

20151123 100303Седница Скупштине општине Жагубица сазвана о хитном поступку на захтев Општинског већа, одржана је у понедељак, 23. новембра.

Разматрано је шест тачака, од којих су све усвојене већином гласова.

Председник Скупштине општине Жагубица Дејан Николић, дао је своје виђење о самом заседању образлажући Предлоге Одлука о изради плана детаљне регулације подручја ветропарка „Бељаница“, плана детаљне регулације за далековод ветропарка „Бељаница“, као и остале скупштинске теме усвојене од стране већине одборника, као што је на пример решење о донетој сагласности на одлуку Управног одбора Културно – просветног центра „Јован Шербановић“ Жагубица за покретање поступка преноса капитала без накнаде запосленима код издавача медија ДОО „Радио Хомоље“ Жагубица.

„Пренос капитала без накнаде запосленима обавиће се у складу са уредбом код издавача медија службени гласник број 65/ 15, а у складу са чланом 7. ове уредбе, па је Агенција за приватизацију донела одлуку о обустави поступка приватизације медија продајом капитала и наставком процеса приватизације медија преносом капитала запосленима без накнаде“, прецизирао је Николић.

На 11.  ванредној седници донете су и одлуке о утврђивању пореза на имовину за територију општине Жагубица и утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности по зонама за 2016. Годину, а у циљу усклађивања са законом  о порезима на имовину. Како наводи Николић, председник  СО, порези неће бити ни повећани ни смањени, али да би се ускладили са законом потребно је да скупштина до 30. новембра 2015. донесе одлуку како би се исти могли примењивати у 2016. години.

Седници су присуствовали заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, 19 од укупно 33 одборника, као и директори предузећа и установа. 

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji