POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Планови вд директора Дома здравља Жагубица

-vd direktor Doma zdravlja u ZagubiciЗдравствена установа Жагубица пре месец дана добила је новог  директора, а за вршиоца дужности изабрана је др Весна Стојиловић, специјалиста ургентне медицине.

Приликом преузимања дужности, новоизабрана директорка се сусрела са бројним проблемима који се углавном тичу финансија и дуга према добављачима, а све из разлога јер установа не поседује сопствени новац. С обзиром да је сарадња са свим релевантним факторима, Фондом за здравство и локалном самоуправом веома добра, постојеће стање ће се бар донекле поправити, а до краја године смањиће се део дугова у складу са могућностима што ће, према речима директорке, бити веома позитивно.

Да нимало није лак задатак, др Стојиловић је свесна тога, али се нимало не плаши одговорности, и како сама каже, част јој је и задовољатво бити на челу тако важне установе, самим тим што је то установа у којој је започела свој радни стаж, пре десет година.

„Жеља ми је била да се по завршетку основних студија, а тако и по завршетку специјалистичких, вратим у свој родни крај и да сва та стечена стручна знања искористим за лечење и унапређење здравствене заштите становника своје општине. Тако да ми је задовољство  бити на челу установе као што је Дом здравља у Жагубици“, рекла је др Весна Стојиовић.

Поред обављања послова директора Дома здравља Жагубица, др Стојиловић ради и као специјалиста ургентне медицине у служби за заштиту одраслог становништва и као изабрани лекар и како каже, за сада се одлично сналази.

У циљу што бољег функцонисања, вд  директор Дома здравља је изнела план рада установе:

„Обзиром да су све зграде установе старе и треба им комплетна реконстукција, ми смо код Министарства здравља конкурисали за одређена средства у ту сврху. Од министарства  нам је одобрено 2 600 000 динара за поправку унутрашњости установе, кречења и поправке санитарних чворова. Поред тога, треба да се утиче на то да сви пацијенти, било у ком делу општине да се налазе, да имају подједнако доступну здравствену заштиту, да се унапреди заказивање пацијената и да буду доступни свом изабраном лекару у сваком тренутку. Планирамо и расписивање конкурса за упошљавање доктора стоматологије, као и адаптацију просторије за стоматолошку амбуланту“, рекла је директорка.

Што се тиче стручног кадра у Дому здравља у Жагубици запошљено је 11 специјалиста, десет лекара опште праксе и три педијатра од којих ће један бити распоређен у здравствену станицу Крепољин како би деца са подручја Доње реке имала услова да се адекватно лече код специјалисте за децу, а не да путују у Жагубицу, Петровац и оближње градове.

Специјалиста ургентне медицине др Весна Стојиловић, истакла је такође планове који се тичу сређивања педијатријске амбуланте у Крепољину, а сарадњу са локалном самоуправом  општине Жагубица оценила је као коректну, јер пружа велику финансијску подршку за реализацију свих пројеката Дома здравља, и уз њену помоћ адаптирана је просторија централне стерилизације у Дому здравља у Жагубици, као и набавка котла.

Најављено повећање плата за запослене у здравству од три посто, од јануара 2016. године, вд директор Дома здравља Жагубица оценила је као минимално, јер неће битније утицати на плату лекара, обзиром да су уредбом Владе, новембра просле године исте умањене за десет посто, али ће се и поред тога запослени на челу са г- ђицом Стојиловић, трудити да изађу у сусрет свим пацијентима пружајући им адекватне услуге.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji