POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

У близини знаменитости Хомоља обележене пешачко-бициклистичке стазе

-Postavljanje signalizacije za pesacko - biciklisticke staze u ZagubiciПостављање сигнализације која служи за упућивање корисника до туристичких дестинација, представља један од основних приорета готово сваке Туристичке организације. Тако и Туристичка организација општине Жагубица, у циљу упућивања посетилаца на битније знаменитости којима Хомоље обилује, увелико спроводи послове на постављању знакова, тј. обележавању туристичких дестинација. Такође се ради и прва фаза послова која обухвата већ најављиване активности на обележавању пешачко – бициклистичких стаза.

„За прву фазу радова одредили смо осам пешачко – бициклистичких стаза различитих дужина које ће бити прилагођене свим старосним структурама туриста који дођу у Хомоље. Радиће се стаза Петлић, која се налази изнад Крепољина, затим, Крупајско врело, бициклистичко – пешачка стаза Рудар, Градац, Потајница и Мијуцића пећ и још неколико. Све стазе су везане за одређене туристичке дестинације, али исто тако и за смештајне капацитете. Потрудили смо се да свака стаза буде у близини неког смештајног капацитета тако да ће за туристе свакако то бити од значаја“, рекла је Мартина Лукић, директор Туристичке организације општине Жагубица.

По речима г – ђице Мартине Лукић, до завршетка самог посла предстоји још доста радова који су у складу са планом и програмом. С обзиром да је потребно спровести законску процедуру при проналаску овлашћене и специјализоване компаније за наведено, друга фаза радова биће спроведена следеће године.

Занимљива места, као што су на пример камени мост, у народу познат као "девојачки" недалеко од манастира Горњак, оближње пећине и многа друга одредишта вредно је видети, а ангажовање Туристичке организације по завршетку поменутих активности свакако ће дати позитивне резултате и оправдати циљ, а то је долазак већег броја туриста у  општину Жагубица.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji