• 012 / 7643 153
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 07 - 15

Локална самоуправа општине Жагубица подржала образовање младих

Opstina Zagubica dodelila stipendije studentimaЛокална самоуправа општине Жагубица ове године определила је знатан износ новчаних средстава у циљу доделе студентских ђачких стипендија и тиме подржала све ученике у стицању знања из различитих области. Председник комисије за доделу стипендија Горан Милинковић, уз несебичну захвалност према локалној управи, каже да је један део обавеза око доделе завршен, а оно што предстоји јесте потписивање уговора како би све било спроведено како ваља и у складу са правилима:

„У име комисије константујем да је укупан фонд за стипендије ученика и студената 3,5 милиона динара.  После објављеног конкурса у листу Реч народа, уследиле су пријаве које смо прегледали, тражили допуне и стипендије доделили онима који имају право по конкурсу. Услове за стипендије испунило је 12. ученика средњег образовања 59. студената, 11. апсолвената и 4. студента мастер студија. Што се тиче финансијских средстава ђачке стипендије су исте, али се студентске разликују сходно прописаним условима по просеку и години студија као и да ли у породици живи са родитељима или не. Студентске и ђачке стипендије ће се исплаћивати у десет месечних рата, почетак исплате ће бити крајем фебруара, док ће се апсолвентима новац исплаћивати у шест рата. У име комисије која је радила на додели стипендија захваљујем, још једном, локалној управи и целој комисији која је радила посао. Мислим да ће се пракса наставити, да ћемо бити добар пример и осталим локалним самоуправама, да се младо становништво након школовања врати и задржи у својим местима, а не да одлази у друге градове“, издваја Милинковић.

Ово је још један доказ да локална самоуправа мисли о образовању младих, да их помаже максимално, желећи да их задржи на овом простору.

{videobox}https://www.youtube.com/watch?v=cmO2jwWBHvg{/videobox}


© 2019 Општина Жагубица
design by XB