Exchange 4 176

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Активности канцеларије за пољопривреду општине Жагубица

-Kancelarija za poljoprivredu u ZagubiciНа подручју општине Жагубица увелико је сезона бербе кукуруза и сетве озимих усева, а  колики су приноси и како тече посао пољопривредника  образложио  је стручни сарадник Канцеларије за пољопривреду Томислав Рајковић. Он је прецизирао да временски услови и нису били наклоњени овој култури, па је стога и принос доста слабији од очекиваног, углавном од 4,5 до 6 тона:

„Оно што је најбитније за пољопривреднике сада, јесте да посебно обрате пажњу на јесење орање, тј, припрему земљишта за сетву , јер од тога зависи комплетан принос. Јесења обрада,такозвано дубоко орање, јесте битан фактор и за само акумулирање влаге у земљишту током зимског периода, што ће у следећој сезони дати и веће резултате“, рекао је Рајковић.

О актуелним мерама аграрне политике говорила је Милена Марковић, стручни сарадник Канцеларије за пољопривреду, посебно наглашавајући да ће субвенције за новорођену телад произвођачима бити исплаћене до краја календарске године. Марковићева је упутила и апел сточарима да не подносе захтеве када су у питању новорођена телад, за грла за која су то већ урадили, јер се не може два пута исплатити субвенција за исто грло.

Одељење Канцеларије за пољопривреду у Жагубици у текућој години имало је пуно посла, почев од израде и обраде разних захтева за регресирано гориво, ђубриво, организације стручних предавања и давања савета из разних области од стране еминентних стручњака. По речима Машка Томића, инжињера пољопривреде, добра сарадња са локалном самоуправом, ветеринарским станицама са подручја општине, пољопривредном службом из Пожаревца, осигуравајућом кућом „Дунав“ и осталима, увелико доприноси квалитетнијем раду Канцеларија за пољопривреду и пружа помоћ сточарима Хомољског краја и шире.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji