POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Aсфалтирана Хомољска улица у Сувом Долу

-radovi u Suvom Dolu - Homoljska ulicaАктивности на уређењу још једног локалног пута у општини Жагубица, приведени су крају, а по обећању нови асфалт добили су становници Хомољске улице у Сувом Долу.

Део поменуте улице асфалтиран је прошле године, друга половина сада, а како наводи заменик председника општине Љубиша Јовкић, за асфалтирање улица по насељима издвојена је знатна сума новцa:

„У овој години издвојено је 20 милиона динара за асфалтирање нових улица, тендер је спровела Дирекција за изградњу и развој општине Жагубица, а за најповољнијег понуђача изабрано предузеће за путеве Зајечар. За следећу годину је план да асфалтирање буде три до четири пута веће него у овој, близу 100 милиона предвиђено је да се издвоји из буџета за асфалтирање улица, тако да у наредном периоду, од четири године, асфалтом треба да се покрију значајније улице по насељима у нашој општини“, рекао је Јовкић. 

Председник општине Жагубица Сафет Павловић је приликом обиласка насеља искористио прилику да разговара са грађанима, који не крију задовољство извођењем радова и истичу њихов значај ка унапређењу свакодневног живота и функционисања у селу. Осим речи захвалности, становници су искористили прилику да затраже и решења осталих проблема са којима се свакодневно суочавају.

Поред сређивања сеоских путева у Сувом Долу, локално руководство је у план рада уврстило и улагања у објекте од јавног значаја, од којих је најбитније уређење Дома културе, где се почетак радова планира од јануара наредне године.

У циљу уређеније општине Жагубица, Савети месних заједница у сарадњи са локалном самоуправом, размотриће предлоге мештана по насељима, тако да ће, по свему судећи, и наредна година бити у знаку бројних радова.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji