POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Светски шампион Жељко Димитријевић на пријему у општини Жагубица

-Zeljko Dimitrijevica na prijemu u opstini ZagubicaСветског рекордера у параолимпијским играма Жељка Димитријевића, у четвртак, 05. новембра, примио је са посебним задовољством заменик председника општине Жагубица Љубиша Јовкић, уз честитке за постигнут успех и остварене резултате на шампионату у Дохи.

Освојена златна медаља у бацању чуња, засигурно представља велики успех на који је Димитријевић посебно поносан, а и велику част за општину Жагубица којa је и родно место шампиона.

Са спортског догађаја, како каже, носи феноменалне утиске, јер је самим тим што је освојио злато, на такмичењу је бацио нови рекорд светског шампионата. О причи Димитријевића, конкуренција је била доста јака, три момка из Чешке били су јако добри а затим и такмичари из Словачке. Иначе ове године другопласирана је била Индија, а четврто место заузео је такмичар из Мексика.

Освајањем ове медаље, Димитријевић је заокружио целину, освојивши злато на три велика такмичења и самим тим постао европски, светски и параолимпијски рекордер:

“На Параолимпијским играма у Лондону, бацио сам 26, 88 што је најдаље икад бачено, а то је самим тим светски рекорд, бачен је на параолимпијским играма што је и рекорд ове олимпијаде, а то што сам из Европе је и европски успех. Сада сам употпунио круг освојених медаља“, рекао је светски рекордер у бацању чуња, параолимпијац и врхунски спортиста Жељко Димитријевић.

Још једна степеница у циљу који је Димитријевић сам себи задао су Параолимпијске игре у Риу, где ће покушати да одбрани злато са Параолимпијских игара које је освојио у Лондону 2012. године.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji