POPLAVE2018 RESENJA

Zavicajni muzej Homolja Zagubica logo

connecting europeans logo2

Exchange 4 176

OZAKONJENJE OBJEKATA

godina preduzetništva1

 

NACRT RSRR 2016 2020

Општина Жагубица богaта манифестацијама

-Opstina Zagubica je puna manifestacijaМанифестацојом Дани гљива и биља “Хомоља”, одржаном средином прошлог месеца, Туристичка организација општине Жагубица завршила је сезону, те су први новембарски дани време када се сумирају утисци и на неки начин резимира календарска година. Како наводи  директор поменутог предузећа Mартина Лукић, сви културни садржаји били су веома посећени од стране туриста из земље и иностранства и наравно мештана саме општине, што представља основ и пре свега подршку да свака наредна година буде успешнија.

”Ове године одржано је 14. манифестација од којих свакако највећи значај има Сабор Врела Хомоља. Насеље Суви До је такође добило своју манифестацију - Хомољску саксофонијаду, која ће прећи у традицију, јер је ове године у потпуности оправдала очекивања окупивши велики број такмичара, а и публике”, истакла је Мартина Лукић. 

Не умањујући значај осталих догађаја, од манифестација са вековном традицијим посебно је истакла Привег у Лазници, Дане гљива и биља у Крепољину, Спасовданске сусрете, као и Сабор фрулаша у Осаници. 

Рад Туристичке организације у сезони која је на измаку, поред организације манифестација, базиран је и  на другим сталним, редовним активностима као што су на пример, освежавање постојеће туристичке сигнализације, као и  израда и поставка нових знакова како би се труристи лакше снашли и посетили бар део Хомољских лепота.

Ради се такође и на обогаћивању садржаја где  ће се у обзир обавезно узети и  размотрити добре идеје и предлози мештана, који ће Туристичка организација, као и до сада, реализовати уз помоћ и  подршку председника општине Жагубица Сафета Павловића и  локалне самоуправе.

Један од планова је свако да свако село буде препознатљиво по бар једној манифестацији, а судећи по томе да је Туристичка организација општине Жагубица од укупно 14 манифестација као главни носилац организовала чак 11, наредна година ће, по свему судећи, бити знатно садржајнија.

Statut opstine-dugme

Strategije-dugme

prostor urban 1

test

Vazni telefoni-dugme

informator

documents2

 

budža1

vatrogasci 1

IPA logoFinal

ПИТАЈТЕ ПРЕДСЕДНИКА 2

galerija starih fotografija

Услужни сервис грађана2

Turistička-logo

rra bp

GIS

БЕСПЛАТНА ПРАВНА ПОМОЋ 3

.

Скупштина Општине Жагубица

Трг Ослобођења 1

012/7643-153

opstinazagubica@ beotel.net

Logo donji